wat is Energy Control?

Energy Control is een behandel- en trainingscentrum dat zich richt op drie schijnbaar verschillende aandachtsgebieden:

  • revalidatie van chronische vermoeidheid (o.a. burn-out, ME, fibromyalgie, vermoeidheid na kankerbestrijdende behandelingen)
  • de prestatieverbetering voor duursporters, zowel op top als op recreatief niveau
  • gewichtsreductie

synergie

Bovengenoemde aandachtsgebieden mogen dan wel zeer uiteenlopend lijken, in de behandelmethode van Energy Control verschillen ze weinig van elkaar. Overeenkomsten zijn dat al onze cliënten op een serieuze manier bezig zijn met het vinden of bewaren van een gevoelig evenwicht tussen ontspannen en inspannen . Vandaar ‘Energy Control’ – wat immers energiebeheersing betekent. Hierover meer op de pagina De Energy Control methode.

sfeer

Door het gemêleerde gezelschap van cliënten, is de sfeer in ons centrum serieus en toch ongedwongen. Serieus, omdat er een belangrijke medische component aan de behandelingen zit, ongedwongen , omdat er geen prestatiedrang heerst. Er is dus geen ‘competitie om de strakste buik’ en andere overdreven aandacht voor uiterlijk, zoals op de sportschool vaak het geval is.

korte geschiedenis

Energy Control – eerder bekend onder de naam AT-team – opende op 1 mei 2001 de deuren van haar behandelcentrum in Weesp. Oprichtsters zijn Stans van der Poel en Désirée Schoordijk. Hoewel Energy Control pas kort in deze vorm bestaat, is het centrum resultaat van veertien jaar ontwikkeling door Van der Poel. Zij was in die periode verbonden als longfunctielaborant en inspanningsdeskundige aan ziekenhuis Gooi Noord in Blaricum en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Daarnaast begeleidde zij vele sporters en ontwikkelde ze diagnose-apparatuur. Hierover meer op de pagina Apparatuur. Diagnose met deze apparatuur vormt – na de mondelinge intake – de eerste stap in de behandeling door Energy Control. De apparatuur wordt trouwens ook aan andere instellingen verkocht.

Met de Energy Control Methode geven de controle terug in jouw energie balans. Maak een afspraak om jouw energiehuishouding in kaart te laten brengen.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Aanmelden voor de Energy Control nieuwsbrief